środa, 23 września 2015

TATAR.


Dodatek lodowatej i gazowanej wody do tatara sprawia, że mięso jest bardziej puszyste i delikatne. Mięso można zarówno posiekać, jak i zmielić.

SKŁADNIKI:
1 kg polędwicy wołowej
3 średnie cebule
2 - 3 łyżki przyprawy maggi
7 żółtek
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki zimnej gazowanej wody
sól, pieprz
1 łyżeczka musztardy lub drobno posiekanego ogórka kiszonego

Mięso zmielić lub drobno posiekać nożem, po czym dodać ogórki lub musztardę, wodę i olej, następnie całość dobrze ręcznie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, magii, i ponownie wszystko dobrze wymieszać. Mięso podzielić na 7 części. Każdą porcję mięsa ułożyć na talerzyku i zrobić wgłębienie. Do każdego wgłębienia włożyć żółtko i otoczyć posiekaną cebulką i ogórkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz