niedziela, 6 września 2015

PAPRYKA NADZIEWANA KASZĄ GRYCZANĄ.

SKŁADNIKI:
6 szt. papryki czerwonej
200 g mięsa mielonego
250 g kaszy gryczanej
1 cebula
sól, pieprz
papryczka chilli
natka pietruszki
tymianek
czosnek granulowany
1 jajko
100 g sera żółtego

Papryki ściąć od góry i wykroić gniazda nasienne.
Mięso mielone podsmażyć na odrobinie oleju z drobno posiekaną cebulą i przyprawami. Kaszę gryczaną ugotować do miękkości i odcedzić z wody. Wystudzone mięso wymieszać z surowym jajkiem,  drobno posiekaną pietruszką, wymieszać i przyprawić.Napełnić farszem papryki ,posypać startym serem żółtym,  lekko dogniatając go od góry.
Rozgrzać piekarnik do 200'C. Papryki piec do momentu aż się zrumienią i ser zapiecze. Podawać na ciepło.
Można polać je dowolnym sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz