Placek jest pulchny i wilgotny.
Składniki na blaszkę 22/37 cm
SKŁADNIKI:
3 łyżki miodu
2 1/2 szkl. mąki
200 ml mleka
1 szkl. oleju (250 ml)
4 jajka
1 szkl cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 opak. przyprawy do piernika
2 łyżeczki kakao
1 słoik powideł śliwkowych
Miód jeśli nie jest płynny to roztopić. Do miski wlać mleko, olej, wbić jajka, dodać miód i miksować na średnich obrotach, następnie dodać resztę składników ( oprócz powideł ), wymieszać i upiec w 180'C około 50 minut. Ostudzić, przekroić na dwa lub trzy blaty, posmarować (przełożyć) powidłami śliwkowymi, przykrywając je kolejno jeden na drugi. Pozostawić do ''odpoczęcia.''
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz