sobota, 19 września 2015

PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ KUSKUS I MIĘSEM MIELONYM.


SKŁADNIKI:
300 g mięsa mielonego
100 g sera feta
1 opak. Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
świeża bazylia
5 szt. papryki czerwonej
1 cebula
100 g kaszy kuskus
1 pęczek natki pietruszki
20 g sera żółtego

Kaszę kuskus przygotować według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Papryki umyć i odciąć z każdej z nich wierzch grubości ok 1. cm. Ostatnią paprykę pokroić w drobną kostkę.
Mięso przesmażyć z pokrojoną w kostkę cebulą na oliwie. Fix Knorr wymieszać ze szklanką zimnej wody i wlać do mięsa – dusić na wolnym ogniu ok. 10 minut. Do mięsa dołożyć posiekaną paprykę, kuskus oraz pokruszoną fetę – wymieszać. Następnie farsz nałóżyć do każdej z papryk. Natkę posiekać drobno. Ser żółty zetrzeć na tarce i wymieszać z natką – posypać wierzch nafaszerowanych papryk.
Gotowe papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temp 180 °C przez ok. 45 minut. Udekorować listkami bazylii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz