piątek, 11 września 2015

PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM I RYŻEM.

SKŁADNIKI:
3 cebule
500 g mięsa mielonego
1 szkl. ryżu
2 kostki bulionu warzywnego
6 szt. papryk czerwonych
200 g pieczarek
sól, pieprz (do smaku)
4 łyżki oleju

Z papryki odciąć wierzchy, usunąć gniazda nasienne. Cebulkę pokroić i usmażyć na patelni. Obrać i pokroić pieczarki, podsmażyć je na patelni. Do cebulki dodać pieczarki, ryż, wlać 3/4 litra bulionu warzywnego. Gotować pod przykryciem 10 minut. Półmiękki ryż wymieszać z mięsem mielonym, doprawić do smaku solą i pieprzem. Każdą paprykę napełnić farszem, przykryć odciętymi wierzchami i ułożyć ciasno obok siebie. Zalać bulionem i dusić na małym ogniu w szerokim garnku 30-40 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz