niedziela, 20 września 2015

KARKÓWKA Z MUSZTARDĄ I KECZUPEM.

Tak przygotowane mięso można upiec również na grillu, albo upiec w całości.

SKŁADNIKI:
1 1/2 kg karkówki
1/2 szkl. oleju
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka papryki w proszku chili
1 łyżeczka papryki w proszku słodkiej
przyprawa do karkówki
majeranek
tymianek
rozmaryn
3 duże listki świeżej bazylii
3 łyżki keczupu
3 łyżki musztardy
sól

Karkówkę pokroić na plastry około 1 1/2 cm. Składniki marynaty wymieszać w misce, dodać drobno posiekany czosnek i bazylię. Na każdy plaster z obu stron nakładać widelcem marynatę, rozsmarować i układać w naczyniu żaroodpornym, następnie wstawić na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na noc. Po tym czasie wyjąć mięso, wstawić do piekarnika i upiec w temp. 200'C pod przykryciem, a kiedy mięso będzie miękkie, to zdjąć pokrywkę i przypiec na termoobiegu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz