poniedziałek, 27 lipca 2015

CIASTO KRUCHE I BISZKOPT Z JABŁKAMI.

SKŁADNIKI:
1 kg jabłek
cynamon

CIASTO KRUCHE:
30 dag mąki
2 łyżki śmietany
1 opak. cukru waniliowego
1 jajko
12 dag margaryny
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Ze składników zarobić ciasto i wyłożyć na blaszkę. Na ciasto poukładać pokrojone w plasterki jabłka, posypać je delikatnie cynamonem i zalać wierzch biszkoptem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180'C na około 50 minut.

BISZKOPT:

4 jajka
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, wymieszać. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz