Składniki na salaterkę o wym. 20 cm.
SKŁADNIKI I KOLEJNOŚĆ WARSTW:
1) 3 ogórki kiszone, pokroić w kostkę
2) 4 białka z jajek, zetrzeć na tarce o dużych oczkach
3) 1/2 puszki kukurydzy, odcedzić
4) 1/2 słoika majonezu (mały słoik)
5) 1 puszka tuńczyka w kawałkach
6) 2 cebule, pokroić w kostkę, posolić
7) 2 marchewki ugotowane, zetrzeć na tarce o dużych oczkach
8) 1/2 puszki kukurydzy
9) 1 duże op. serka topionego ze szczypiorkiem, włożyć go na chwilę do zamrażarki,żeby trochę się przymroził, następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach
10) 3 ogórki kiszone, pokroić w kostkę
11) 1/2 słoika majonezu
12) 4 żółtka z jajka, zetrzeć na tarce o małych oczkach
13) szczypiorek, drobno pokroić
Wstawić na chwilę do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz