sobota, 2 stycznia 2016

SAŁATKA WARSTWOWA Z TUŃCZYKIEM I MARCHEWKĄ.

Składniki na salaterkę o wym. 20 cm.

SKŁADNIKI I KOLEJNOŚĆ WARSTW:
1)  3 ogórki kiszone,  pokroić w kostkę
2)  4 białka z jajek, zetrzeć na tarce o dużych oczkach
3)  1/2 puszki kukurydzy, odcedzić
4)  1/2 słoika majonezu (mały słoik)
5)  1 puszka tuńczyka w kawałkach
6)  2 cebule, pokroić w kostkę, posolić
7)  2 marchewki ugotowane, zetrzeć na tarce o dużych oczkach
8)  1/2 puszki kukurydzy
9)  1 duże op. serka topionego ze szczypiorkiem, włożyć go na chwilę do zamrażarki,żeby trochę się przymroził, następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach
10)  3 ogórki kiszone, pokroić w kostkę
11)  1/2 słoika majonezu
12)  4 żółtka z jajka, zetrzeć na tarce o małych oczkach
13)  szczypiorek, drobno pokroić

Wstawić na chwilę do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz