SKŁADNIKI:
6 jajek
1 puszka z tuńczyka w sosie własnym
1 słoik selera ciętego
1 puszka kukurydzy
20 dag sera żółtego
2-3 ogórki korniszony
1 czerwona papryka marynowana
1 por
1 słoik majonezu
1 łyżka musztardy
sól,pieprz ,świeżo zmielony
WYKONANIE:
Selera i kukurydzę odcedzić z zalewy. Jajka ugotować na twardo, oddzielić białka od żółtek.
Na spód salaterki wyłożyć selera, na to kukurydzę ,pokrojoną w paseczki paprykę, majonez, pokrojony drobno por, odsączony i rozdrobniony widelcem tuńczyk, starty ser żółty,majonez zmieszany z musztardą, na wierzch zetrzeć białka, na to żółtka , posolić, popieprzyć i dowolnie udekorować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz