wtorek, 1 grudnia 2015

KROKIETY TOSTOWE Z PARÓWKĄ.

Krokiety są proste i szybko się je robi.
Można je podawać jako ciepła przekąska lub na obiad. Polecam.

SKŁADNIKI:
1 op. chleba tostowego
20 plasterków sera żółtego
10 parówek cienkich
keczup pikantny

DO PANIERKI:
2 jajka
szczypta soli
1/2 szkl. mleka
bułka tarta
olej do smażenia

WYKONANIE:
Kromki chleba tostowego (oprócz końcówek) powoli rozwałkować na cienkie placuszki.
Na każdą kromkę nakładać troszkę keczupu, rozsmarować go, na to położyć plaster sera żółtego, na ser połowę parówki i lekko dociskając zwinąć w rulonik.
Jajka roztrzepać z solą, dodać mleko, wymieszać.
Każdy rulonik zamaczać w jajku i bułce tartej, następnie usmażyć z obu stron na rumiano.
Podawać je z keczupem lub barszczem czerwonym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz