środa, 5 sierpnia 2015

KROKIETY Z SZYNKĄ I PIECZARKAMI W CHLEBIE TOSTOWYM.

Takie krokiety są smaczne i szybciej się je robi, bo nie trzeba smażyć naleśników.

SŁADNIKI:
1 opak. chleba tostowego
2 cebule
20 dag pieczarek
plasterki szynki
plasterki sera żółtego
keczup pikantny
przyprawa do pizzy
1 jajko
olej do smażenia
bułka tarta do panierki

Pieczarki i cebulę podsmażyć na odrobinie oleju, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do pizzy.
Kromki chleba oddzielić, rozwałkować wałkiem, każdą posmarować keczupem, położyć plaster sera, na to plaster szynki i trochę pieczarek podsmarzonych z cebulką, zwinąć ciasno w rulonik, panierować i usmażyć na rumiano. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Dobrze smakują z barszczem czerwonym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz