Takie krokiety są smaczne i szybciej się je robi, bo nie trzeba smażyć naleśników.
SŁADNIKI:
1 opak. chleba tostowego
2 cebule
20 dag pieczarek
plasterki szynki
plasterki sera żółtego
keczup pikantny
przyprawa do pizzy
1 jajko
olej do smażenia
bułka tarta do panierki
Pieczarki i cebulę podsmażyć na odrobinie oleju, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do pizzy.
Kromki chleba oddzielić, rozwałkować wałkiem, każdą posmarować keczupem, położyć plaster sera, na to plaster szynki i trochę pieczarek podsmarzonych z cebulką, zwinąć ciasno w rulonik, panierować i usmażyć na rumiano. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Dobrze smakują z barszczem czerwonym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz