piątek, 10 kwietnia 2015
BABKA UCIERANA
Składniki:
5 jajek
3/4 szkl. cukru
8 łyżek wody
8 łyżek oleju
1 szkl. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki kakao
kilka kropel olejku rumowego
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, wodę, mąkę z proszkiem do pieczenia,a na koniec dodać pianę z ubitych białek, parę kropel olejku, lekko zamieszać. Po chwili dodać kakao i troszkę zamieszać,żeby powstały ''paski'', podobnie jak na zebrę. Ciasto wlać do małej foremki na babkę i upiec w tem. 180'C, przez około 50 minut. Przestudzone ciasto wyjąć z foremki i posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz