SKŁADNIKI:
1 kostka margaryny (250 g)
1 szklanka cukru
4 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
16 łyżek wiórek kokosowych
1 opak. kleiku ryżowego (170 g)
Margarynę zmiksować z cukrem do powstania jednolitej masy, dodać żółtka i proszek do pieczenia. Miksować nadal.
W drugiej misce ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie dodać ją do ciasta razem z kleikiem i wiórkami. Wymieszać ręcznie lub na najniższych obrotach miksera. Formować ciasteczka za pomocą dwóch łyżek lub za pomocą foremki ( foremkę ułożyć na blaszce w środek nakładać masę, uklepać i delikatnie zdjąć foremkę) i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 170'C około 20 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz