SKŁADNIKI:
2 filety z kurczaka
4 plastry sera żółtego
4 plastry ananasa
żurawina w słoiczku
przyprawa gyros
bułka tarta do panierki
1 jajko
olej do smażenia
szczypiorek
4 plastry sera żółtego
4 plastry ananasa
żurawina w słoiczku
przyprawa gyros
bułka tarta do panierki
1 jajko
olej do smażenia
szczypiorek
Filety przekroić na dwie części, rozbić tłuczkiem posypać przyprawą z obu stron i wstawić przynajmniej na 2 godziny do lodówki. Następnie kotlety panierować i usmażyć na patelni, smażąc na drugiej stronie, położyć plaster ananasa, w środek jego nałożyć żurawinę, na to położyć plaster sera żółtego, następnie przykryć pokrywką, do momentu rozpuszczenia się sera. Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz