wtorek, 30 czerwca 2015

KOTLETY MIELONE Z NADZIENIEM A' LA PIZZA.

SKŁADNIKI:

MIĘSO:
50 dag mięsa mielonego
1 bułka
1 jajko
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 płaska łyżka jarzynki w proszku
1 łyżka mąki pszennej
pieprz
bułka tarta do panierki
olej do smażenia

Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie, odcisnąć.Cebulę i czosnek drobno pokroić w kosteczkę, dodać do mięsa, a także dodać jajko, resztę przypraw i mąkę, dobrze wymieszać.
Formować małe placuszki, nakładać łyżką farsz, uformować podłużne klopsiki, potem obtoczyć je w bułce tartej i piec na oleju.

FARSZ:
laska kiełbasy zwyczajnej
1/2 papryki czerwonej
5 dag sera żółtego
10 dag pieczarek
1 cebula
1 łyżka masła
przyprawa do pizzy
sól, pieprz

Cebulę , pieczarki, kiełbasę pokroić w bardzo małą kostkę, usmażyć na maśle, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do pizzy, zdjąć z ognia. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach i dodać do farszu, intensywnie mieszając. Gotowy farsz nakładać na kawałki urobionego mięsa mielonego, formować kotlety i piec. Pychota z kaszą gryczaną i surówką lub z ziemniakami i kapustą duszoną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz