SKŁADNIKI:
1 1/2 kg karkówki wieprzowej
2 ząbki czosnku
3 łyżki musztardy sarepskiej
3 łyżki keczupu
4 łyżki oleju
kilka listków świeżego rozmarynu
2 listki świeżej bazylii
majeranek
kolendra
przyprawa do grilla
szczypta papryki ostrej w proszku
1 1/2 kg karkówki wieprzowej
2 ząbki czosnku
3 łyżki musztardy sarepskiej
3 łyżki keczupu
4 łyżki oleju
kilka listków świeżego rozmarynu
2 listki świeżej bazylii
majeranek
kolendra
przyprawa do grilla
szczypta papryki ostrej w proszku
Karkówkę pokroić w plastry, około 1 cm. Przyprawy połączyć z keczupem,musztardą i olejem oraz drobno posiekanym czosnkiem. Obtaczać w marynacie mięso, przełożyć do pojemnika, szczelnie zamknąć pokrywką i wstawić na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie wyjąć mięso i piec w piekarniku lub na grillu.
Podawać z sałatką wiosenną lub surówką.
Podawać z sałatką wiosenną lub surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz