poniedziałek, 1 czerwca 2015

BABKA JOGURTOWA, CYTRYNOWA.


SKŁADNIKI:
4 jajka
3/4 szklanki cukru
1 szklanka oleju
2 1/2 szklanki mąki
150 g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru wanilinowego
1 aromat cytrynowy
starta skórka z cytryny

PRZYGOTOWANIE:
Składniki na ciasto dodawać według podanej kolejności i mieszać mikserem.
Jajka z cukrem, olej, jogurt naturalny, mąka, cukier wanilinowy, aromat cytrynowy, skórka z cytryny, proszek do pieczenia, soda.
Gotową masę wlać do foremki na babkę, posmarowaną margaryną i posypaną kaszką manną. Piec około 30 min w temp 180 ºC. Wystudzoną babkę polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz