5 papryk czerwonych
5 dag pieczarek
25 dag mięsa mielonego
2 woreczki ryżu
1 cebula
1 ząbek czosnku
5 dag sera żółtego
sól, pieprz
1 łyżka keczupu
1 łyżka koncentratu pomidorowego
maggi w płynie
oregano, bazylia
troszkę oleju do smażenia
WYKONANIE:
Z papryki odciąć górną część, oczyścić w środku z nasion, po czym sparzyć wrzątkiem. Ryż ugotować według przepisu, rozciąć woreczki i wysypać ryż do miski. Cebulę i pieczarki pokroić w małą kostkę i usmażyć na oleju z mięsem, dodać keczup i koncentrat, przyprawić, po czym dodać do ryżu. Ser zetrzeć na tarce i również dodać do ryżu. Wszystko razem dobrze wymieszać. Farszem faszerować papryki, ułożyć na posmarowanej tłuszczem brytfance i piec około 30 minut w temp. 180'C.
Z papryki odciąć górną część, oczyścić w środku z nasion, po czym sparzyć wrzątkiem. Ryż ugotować według przepisu, rozciąć woreczki i wysypać ryż do miski. Cebulę i pieczarki pokroić w małą kostkę i usmażyć na oleju z mięsem, dodać keczup i koncentrat, przyprawić, po czym dodać do ryżu. Ser zetrzeć na tarce i również dodać do ryżu. Wszystko razem dobrze wymieszać. Farszem faszerować papryki, ułożyć na posmarowanej tłuszczem brytfance i piec około 30 minut w temp. 180'C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz