SKŁADNIKI:
250 g makaronu '' małe kolanka''
2 opak. kabanosów (po 105 g)
1 słoik papryki w zalewie octowej
1 słoik ogórków w zalewie octowej
1 puszka kukurydzy
4 cebule
4 jajka, ugotowane na twardo
1 duży majonez
sól, pieprz do smaku
Makaron ugotować na półmiękko z dodatkiem soli i oleju. Odcedzić na sicie. Pozostawić do wystygnięcia.
Cebulę pokroić w kostkę, posolić, odstawić aż puści sok i odcisnąć z solanki. Kukurydzę odcedzić z zalewy.
Ogórki i paprykę pokroić w paseczki, także odcedzić na sicie, a kabanosy zaś pokroić w niewielkie kawałki. Jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wszystko razem wymieszać z majonezem i przyprawić do smaku. Schłodzić sałatkę w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz