niedziela, 24 kwietnia 2016

ŚLEDZIE POD PIERZYNKĄ.

SKŁADNIKI:
4 cebule
2 tacki śledzi ala'matias- po 220 g
4 średnie buraczki
5 jajek
4 średnie ziemniaki
szczypiorek
1 duży majonez
sól, pieprz

WYKONANIE:
Cebulę pokroić w kostkę, nasolić, jak puści sok, to odcisnąć.
Śledzie pokroić w kostkę. Ziemniaki, buraki i jajka ugotować.
Składniki układać warstwami, każdą warstwę posolić, popieprzyć i posmarować majonezem. Jajka, buraki i ziemniaki zetrzeć na tarce ,na dużych oczkach. Wierzch posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.

KOLEJNOŚĆ WARSTW:
1. cebula
2.śledzie
3. ziemniaki
4. buraki
5. jajka
6. szczypiorek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz