niedziela, 1 marca 2015
SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ.
Składniki:
1/2 główki małej kapusty
1 marchewka
1 jabłko
1 czerwona cebula
kawałek zielonej części młodego pora
szczypta soli
1 płaska łyżeczka cukru
1 łyżka łagodnej musztardy
1 łyżka oliwy z bazylią
1 łyżeczka soli
pieprz
Kapustę poszatkować, dodać 1 łyżeczkę soli, wymieszać i odstawić na chwilę, żeby zmiękła. Jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę, a pora w cienkie paseczki. Wszystkie warzywa wymieszać razem i dodać resztę składników. Surówkę odstawić na chwilę w chłodne miejsce.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz