niedziela, 1 marca 2015

NALEŚNIKI Z SEREM I SZPINAKIEM


Ciasto:
1/2 l mleka
1 jajko
1 szkl. mąki
trochę wody mineralnej
szczypta soli
olej do smażenia
Składniki wymieszać ze sobą i upiec naleśniki. Wody i mąki dodać według uznania, bo każda mąka jest inna.

Nadzienie:
250 g sera białego
200 g szpinaku (może być mrożony)
1 łyżka śmietany
1 łyżka masła
sól, pieprz
Szpinak, jeżeli jest świeży, nie mrożony, to wypłukać go dobrze wodą, odcedzić na sitku.Następnie drobno go pokroić i usmażyć na maśle, lekko posilić.
Ser urobić ze śmietaną, posilić, popieprzyć według uznania.
Naleśniki posmarować serem, na ser kłaść porcję szpinaku i zwinąć w rulon. Podpiec na patelni na rumiano.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz