SKŁADNIKI:
500 g makaronu tagliatelle
1 brokuł lub 1 opak. mrożonego brokuła (450 g)
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka soku z cytryny
1/2 słoiczka pomidorów suszonych
1 łyżka masła
sól, pieprz
WYKONANIE:
Makaron ugotować na miękko, wymieszać z oliwą z pomidorów, żeby się nie skleił.
Brokuła podzielić na mniejsze kawałki i ugotować na miękko z dodatkiem soli, następnie rozgnieść go widelcem.
Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na maśle, dodać do tego brokuła, sok z cytryny, posiekany czosnek, na koniec pokrojone w paseczki pomidory. Wszystkie składniki dokładnie połączyć ze sobą, zdjąć z ognia i dodać do makaronu, następnie dobrze z nim wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz