SKŁADNIKI:
1 podwójny filet z kurczaka (ok. 40 dag)
1 op. przyprawy do kurczaka
3 łyżki oleju
½ kalafiora
5 jajek
½ dużej czerwonej papryki
4 średnie ogórki kiszone
szczypiorek
5 łyżek majonezu
WYKONANIE:
Filet z kurczaka pokroić w kostkę i oprószyć przyprawą do kurczaka. Włożyć do lodówki na około 4 godziny. Następnie zrumienić na oleju.
Surowego kalafiora opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę.
Czerwoną paprykę i ogórki kiszone również pokroić w kostkę.
Szczypiorek drobno posiekać.
Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski, dodać majonez i razem wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz