sobota, 5 listopada 2016

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I POREM - WARSTWOWA.

SKŁADNIKI:
4 jajka
10 dag sera żółtego
4 średnie ogórki kiszone
1 średnia cebula
1 por, biała część
1 puszka tuńczyka w kawałkach
1 puszka kukurydzy
1 mały majonez (250 g)
sól, pieprz

WYKONANIE:
Cebulę drobno pokroić w małą kostkę, pora w cienkie paseczki, wymieszać razem, trochę posolić i odstawić.
Jajka ugotować na twardo i zalać zimną wodą, następnie obrać ze skorupki.
Kukurydzę i tuńczyka odcedzić z zalewy.
Ogórki pokroić w kostkę.
Ser żółty i białka jajek zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a żółtka na małych oczkach. Składniki układać w salaterce warstwami i przyprawić do smaku.

WARSTWY UKŁADANIA:
- ogórki
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 cebuli z porem
- 1/2 majonezu, rozsmarować
- 1/2 sera żółtego
- tuńczyk
- białka jajek
- 2 część kukurydzy
- 2 część majonezu
- 2 część sera żółtego
- 2 część cebuli z porem
- żółtka
Sałatkę wstawić do lodówki na kilka minut, żeby się schłodziła.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz