niedziela, 20 listopada 2016

SAŁATKA Z LENCZEM I MAKARONEM.

SKŁADNIKI:
250 g makaronu w kształcie ryżu
1 łyżka oleju
4 jajka ugotowane na twardo
1 cebula
1 por, biała część
1/2 słoika papryki w zalewie
30 dag lenczu
200 g sera żółtego
1 puszka kukurydzy
4 ogórki w zalewie octowej
1 mały majonez
1 łyżka musztardy

WYKONANIE:
Makaron ugotować na półmiękko z dodatkiem oleju, odcedzić, przelać zimną wodą i pozostawić do wystygnięcia.
Pora pokroić w cienkie paseczki i sparzyć wrzącą wodą, odcedzić i trochę posolić.
Cebulę pokroić w kostkę i również trochę posolić, odstawić.
Kukurydzę odcedzić z zalewy. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę, również odcisnąć z zalewy.
Jajka, ser żółty i lencz pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać z musztardą oraz majonezem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz