SKŁADNIKI:
1 kg pieczarek
kilka ziaren ziela angielskiego
2 liście laurowe
1 łyżka octu
1 łyżka soli
4 jajka
1 słoik ogórków konserwowych
1 puszka kukurydzy
1 słoik selera w zalewie
3 cebule
szczypiorek
majonez
WYKONANIE:
Pieczarki ugotować do miękkości z dodatkiem soli, ziela angielskiego, liści laurowych i octu. Wody nalać do garnka tyle, żeby przykryła pieczarki. Ugotowane odcedzić, pozostawić do ostygnięcia. Następnie pokroić je w kostkę i odcisnąć z wody.
Cebulę również pokroić w kostkę, nasolić i odcisnąć potem z solanki.
Jajka zetrzeć na tarce ,na dużych oczkach. Ogórki pokroić w kostkę, trochę odcisnąć ,kukurydzę i selera odcedzić z zalewy. Szczypiorek drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez i przyprawić do smaku. Sałatkę schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz