niedziela, 11 czerwca 2017

SAŁATKA WIOSENNA.

Sałatkę podawać z wędliną, również dobrze smakuje z mięsem przy grillu, albo do obiadu. Jest bardzo prosta i smaczna.

SKŁADNIKI:
1 mała główka sałaty
kilka rzodkiewek
1 pomidor
1/2 ogórka zielonego
1 młoda cebula ze szczypiorem
kilka gałązek koperku
2 jajka
100 g jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
sól, pieprz

WYKONANIE:
Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, ogórka, pomidora i cebulę również pokroić w kostkę, a szczypior oraz koperek na drobno. Rzodkiewki pokroić na półplasterki. Sałatę porwać na kawałki.
Wszystko razem wymieszać i dodać majonez z jogurtem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Schłodzić w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz