SKŁADNIKI:
1 brokuł mrożony (450 g)
4 jajka
1 puszka kukurydzy
1 puszka tuńczyka
2 saszetki ryżu (po 100 g)
1 czerwona cebula
kilka gałązek natki pietruszki
150 g jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
sól, pieprz
WYKONANIE:
Brokuła ugotować w osolonej wodzie, rozdrobnić go widelcem.
Ryż ugotować również w osolonej wodzie, odcedzić i pozostawić do wystygnięcia. Cebulę pokroić w małą kostkę i trochę posolić.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, natkę pietruszki drobno posiekać.
Tuńczyka i kukurydzę odcedzić z zalewy.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać z majonezem i jogurtem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Sałatkę schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz