niedziela, 9 kwietnia 2017

SAŁATKA WIOSENNA Z OLIWKAMI.

Sałatka jest bardzo prosta. Można podawać ją do mięs z grilla, albo jako surówka do obiadu.

SKŁADNIKI:
1/2 kapusty pekińskiej, małej
kilka rzodkiewek
kilka oliwek
1 czerwona cebula
1 pomidor
1 mały ogórek zielony
2 ogórki w zalewie octowej
koperek
szczypiorek
1 op. sosu greckiego w proszku
3 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz

WYKONANIE:
Kapustę, ogórki, pomidora i cebulę pokroić w kostkę. Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki, oliwki na połówki, a szczypiorek i koperek drobno pokroić.
Wszystko razem wymieszać i dodać sos grecki oraz majonez z jogurtem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Można dodać ser feta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz