SKŁADNIKI:
1 brokuł
1 mała cebula czerwona
1/2 op. sera feta
2 jajka
1 puszka fasoli czerwonej
1/2 op. słonecznika
trochę szczypiorku
2 ząbki czosnku
150 g jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
sól, pieprz
WYKONANIE:
Jajka ugotować na twardo, pokroić w słupki, a brokuła podzielić na mniejsze kawałki i również ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Ser feta pokroić w kostkę, fasolę odcedzić z zalewy, szczypiorek drobno pokroić. Czosnek drobno posiekać i połączyć z majonezem i jogurtem.
Na półmisku poukładać: brokuła, na nim ser feta, jajka, fasolę, posolić, popieprzyć, potem polać wszystko sosem czosnkowym i posypać uprażonym słonecznikiem oraz szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz