sobota, 16 grudnia 2017

ŚLEDZIE A'LA MATIAS POD PIERZYNKĄ.

SKŁADNIKI:
2 cebule
3 płaty śledziowe solone a'la matias
4 jajka
3 małe buraczki czerwone
3 ogórki kiszone
1 majonez (450 g)

WYKONANIE:
Cebulę pokroić w drobną kostkę i trochę posolić. Śledzie i ogórki pokroić w kostkę. Ugotowane buraki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka ugotowane oddzielić od żółtek. Następnie układać warstwami na głębokim półmisku lub w salaterce.

WARSTWY UKŁADANIA:
- cebula
- śledzie
- 1/2 słoika majonezu
- 2 całe jajka
- ogórki
- buraczki
- białka 2 jajek
- 2 część majonezu
- żółtka jajek

Sałatkę wstawić do lodówki na kilka godzin, można ją dowolnie udekorować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz