SKŁADNIKI:
1 podwójny filet z kurczaka
1 op. przyprawy do kurczaka
CIASTO:
1 jajko
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka kefiru
2 - 3 łyżki uprażonej cebulki
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
sól do smaku
mąka do obtaczania
olej do głębokiego smażenia
WYKONANIE:
Umyty filet osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w paski, następnie posypać każdy przyprawą do kurczaka.
CIASTO:
Jajko zmiksować z kefirem i mąką. Dodać sól i prażoną cebulkę i sodę.
Paseczki kurczaka dokładnie obtoczyć w mące i kolejno zanurzyć w cieście. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i ciepłe podawać z surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz