Naleśniki zielone z białym serem nie tylko ładnie wyglądają, ale są tak samo smaczne jak zwyczajne. Można też zrobić nadzienie z słodkim serem, bo z dodatkiem pietruszki ciasto nie zmienia smaku.
2 szkl. mleka
2 szkl. mąki
1 garść natki pietruszki
2 jajka
szczypta soli
olej do smażenia
WYKONANIE:
Natkę pietruszki zmiksować blenderem na drobniutko (same listki), dolać do tego mleko, rozrobić, dodać pozostałe składniki ciasta i dobrze wymieszać na jednolitą konsystencję. Z ciasta usmażyć naleśniki, na dobrze rozgrzanym oleju i ostudzić trochę. Każdy placek posmarować rozrobionym serem białym.
SER:
250 g sera białego
3 łyżki śmietany
garść pokrojonego szczypiorku
1 łyżeczkę chrzanu ze słoika
sól, pieprz
WYKONANIE:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz