SKŁADNIKI:
1 kg karkówki
1/2 op. suszonych śliwek
1/2 op. suszonych moreli
1 słoik sosu słodko - kwaśnego
1 słoik sosu meksykańskiego
1 op. przyprawy do karkówki
sól, pieprz
1 kg karkówki
1/2 op. suszonych śliwek
1/2 op. suszonych moreli
1 słoik sosu słodko - kwaśnego
1 słoik sosu meksykańskiego
1 op. przyprawy do karkówki
sól, pieprz
WYKONANIE:
Karkówkę pokroić w plastry, około 1 cm. Oprószyć przyprawą do karkówki, solą, pieprzem, przełożyć do pojemnika z zamknięciem i wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na noc.
Po tym czasie mięso układać warstwami na przemian z sosami i suszonymi owocami.
Sosy wymieszać ze sobą. Owoce pokroić w paski.
Wstawić do piekarnika, nagrzanego do 200 ' C i piec do miękkości mięsa (około 1 do 1 1/2 godziny ).
Mięso dobrze smakuje z ryżem i surówką.
Karkówkę pokroić w plastry, około 1 cm. Oprószyć przyprawą do karkówki, solą, pieprzem, przełożyć do pojemnika z zamknięciem i wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na noc.
Po tym czasie mięso układać warstwami na przemian z sosami i suszonymi owocami.
Sosy wymieszać ze sobą. Owoce pokroić w paski.
Wstawić do piekarnika, nagrzanego do 200 ' C i piec do miękkości mięsa (około 1 do 1 1/2 godziny ).
Mięso dobrze smakuje z ryżem i surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz