czwartek, 16 marca 2017

SAŁATKA NIEMIECKA.

Sałatka jest bardzo prosta i szybko się ją robi, a smakuje wybornie.

SKŁADNIKI:
250 g mortaldeli
250 g pomidorków koktajlowych
6 płatów papryki konserwowej
6 ogórków konserwowych
1 cebula

SOS:
4 łyżki musztardy
2 łyżki oliwy lub oleju
2 łyżki soku z cytryny
2 ząbki czosnku
sól, pieprz

WYKONANIE:
Mortadelę pokroić w podłużne paseczki, a cebulę w piórka, zaś resztę składników w dość grubą kostkę.

SOS:
Składniki na sos wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i zalać nim sałatkę. Jak każda, tak i sałatka szwabska lubi się przegryźć i puścić soki. Wstawić na godzinę do lodówki pod przykryciem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz