SKŁADNIKI:
1 podwójna pierś z kurczaka
3 łyżki oleju
1 ząbek czosnku
1 opak. przyprawy gyros
7 łyżek ketchupu
2 średnie cebule czerwone
3 średnie ogórki kiszone
8 łyżek majonezu
½ średniej kapusty pekińskiej
WYKONANIE:
Kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju z dodatkiem przyprawy gyros, na koniec połączyć z drobno posiekanym czosnkiem, wymieszać i ostudzić.
Cebulę i ogórki kiszone pokroić w kostkę. Kapustę pekińską pokroić w cienkie paseczki.
W przezroczystej salaterce lub na głębokim półmisku układać składniki warstwami w następującej kolejności:
- kurczak
- ketchup
- cebula
- 4 łyżki majonezu
- ogórki kiszone
- kapusta pekińska
- 4 łyżki majonezu
- udekorować dowolnie (np. drobno pokrojonym szczypiorkiem)
Sałatkę schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz