SKŁADNIKI:
2 puszki kukurydzy
1 cebula
2 łyżki oleju
1/2 łyżeczki wędzonej papryki
1 łyżeczka słodkiej papryki
szczypta papryki chili
2 ziemniaki
1 pomidor
1 kostka rosołowa
2 l wody
świeża kolendra
natka pietruszki
sól do smaku
WYKONANIE:
Cebulę, ziemniaki oraz pomidora pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej, dodać pokrojoną cebulę i usmażyć, następnie wsypać wszystkie rodzaje papryki, zamieszać i smażyć jeszcze około jednej minuty, potem dodać ziemniaki, pomidora, kukurydzę, nadal chwilę podsmażyć przez 2 - 3 minuty, po czym wlać wodę, dodać kostkę rosołową, sól według uznania i gotować tak pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie odlać szklankę zupy z warzywami, tak, żeby było jak najwięcej kukurydzy, zblendować i wlać z powrotem. Jakby zupa była za gęsta to można dodać jeszcze wody. Na koniec dorzucić drobno posiekaną natkę pietruszki i świeżą kolendrę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz