1/2 opak. (250 g) makaronu "Farballe" (kokardki)
3 jajka
biała część pora lub 1 cebula czerwona
30 dag sera żółtego
30 dag szynki
2 słoiki selera w zalewie
1 puszka ananasa
1 puszka kukurydzy
1 mały jogurt (200 g)
1 średni słoik majonezu
sól, pieprz
WYKONANIE:
Makaron ugotować, przelać zimną wodą i pozostawić na durszlaku do wystygnięcia. Jajka ugotować na twardo.
Kukurydzę i ananasa odcedzić z zalewy, a selera odcisnąć. Ananasa pokroić na małe kawałki.
Pora lub cebulę pokroić w paseczki i troszkę posolić, a szynkę, jajka oraz ser żółty pokroić w małą kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać, dodać jogurt i majonez, przyprawić według uznania solą i pieprzem. Przed podaniem sałatkę schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz