niedziela, 10 maja 2020

WARZYWA PIECZONE W RĘKAWIE.


SKŁADNIKI:
7 dużych ziemniaków
3 duże marchewki
2 duże cebule
5 łyżek oleju
1 łyżeczka słodkiej papryki wędzonej w proszku
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
1/2 łyżeczki przyprawy curry w proszku
1 łyżeczka jarzynki w proszku
1/2 łyżeczki pieprzu mielonego
1/4 łyżeczki ziół prowansalskich

WYKONANIE:
Warzywa obrać ze skórki. Ziemniaki i cebulę pokroić w ćwiartki, marchewki na grube plasterki.
Pozostałe składniki wymieszać, dodać do warzyw, następnie przełożyć do rękawa i wymieszać dobrze.
Wstawić do piekarnika i piec około 50 minut, w 190'C. Pod koniec pieczenia rozciąć rękaw i dopiec z termoobiegiem.
Zamiast rękawa można piec też w naczyniu żaroodpornym.
Warzywa podawać z mięsem, dobrze smakują również z kefirem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz