Sałatka jest bardzo prosta i pyszna. Jest również świetnym dodatkiem do mięs z grilla.
SKŁADNIKI:
1 op. sera feta (270 g)
1 brokuł świeży
1 op. Mix sałat z roszponką (125 g)
1 ogórek zielony
1 op. pomidorków koktajlowych lub 1 duży pomidor
1 cebula czerwona
1/2 pęczka szczypiorku
1/2 pęczka koperku
garść prażonego słonecznika
3 ząbki czosnku
3 łyżki majonezu
1 mały jogurt naturalny (200 g)
WYKONANIE:
Brokuła podzielić na mniejsze kawałki i ugotować w osolonej wodzie na półmiękko. Pozostawić do wystygnięcia.
Ser, pomidora, cebulę i ogórka pokroić w kostkę. Jak są pomidory koktajlowe to przekroić na połówki. Szczypiorek i koperek drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać i dodać sos czosnkowy. Chwilę schłodzić w lodówce.
SOS CZOSNKOWY:
Jogurt wymieszać z majonezem i dodać drobno posiekany czosnek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz