Deser jest prosty i szybki w wykonaniu. Owoce mogą być różne, w zależności od sezonu owocowego.
Wymiary brytfanki: 20 x 30 cm.
200 g biszkoptów (21 szt)
400 g borówek
2 galaretki borówkowe
1 kg sera białego z wiaderka
1/2 szkl. cukru
2 galaretki truskawkowe
WYKONANIE:
Galaretki borówkowe rozpuścić w 500 ml wrzącej wody, a galaretki truskawkowe w 250 ml wrzącej wody i pozostawić do ostygnięcia.
Brytfankę wyłożyć folią aluminiową, na dnie poukładać blisko siebie biszkopty.
Ser zmiksować z cukrem, wlać tężejącą galaretkę truskawkową, dobrze wymieszać, dodać część borówek i wyłożyć na biszkopty.
Resztę owoców poukładać na masie serowej i zalać tężejącą galaretką borówkową. Następnie wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz