wtorek, 21 lipca 2015

SAŁATKA KEBAB.


SKŁADNIKI:
70 dag szynki lub schabu wieprzowego
1 opak. przyprawy KEBAB
1 mała kapusta pekińska lub
1 mała sałata lodowa
5 jajek
2 łyżki oliwy
1 ogórek zielony
1 papryka czerwona, surowa
2 średnie cebule czerwone
3 średnie pomidory
5 - 6 ogórków konserwowych
2 ząbki czosnku
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka kukurydzy
1 mały majonez
3 łyżki keczupu

WYKONANIE:

Mięso pokroić w małą kostkę, usmażyć z przyprawą i oliwą na małym ogniu, pod koniec smażenia podkręcić ogień,żeby odparowała woda, kiedy mięso będzie miękkie, zdjąć z ognia i dodać drobno posiekany czosnek, następnie schłodzić.
Cebulę pokroić w małą kostkę, troszkę posilić, kiedy puści sok to odcisnąć.
Pozostałe składniki również pokroić w kostkę, odcedzić na sitku z nadmiaru wody. Fasolę przelać na sitku letnią, przegotowaną wodą. Wszystko razem wymieszać z mięsem, dodać keczup, majonez i przyprawić solą, pieprzem według uznania. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz