środa, 21 października 2015

UDKA Z KURCZAKA W ZIOŁACH Z GRUSZKAMI.

SKŁADNIKI:
4 udka z kurczaka
2 ząbki czosnku
2 gruszki
sól
pieprz czarny
pieprz ziołowy
papryka słodka w proszku
papryka ostra w proszku
tymianek
bazylia
rozmaryn

Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą. Udka umyć, osuszyć, natrzeć mieszanką przypraw i odstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Ząbki czosnku pokroić, gruszki pokroić na ćwiartki. Wszystko wymieszać z przyprawionymi udkami. Włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku pod przykryciem przez ok. 1,5 godziny w 180'C. Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywę naczynia, aby skórka na udkach ładnie się podpiekła.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz